Sociala Medier

Uppdateringar på Instagram

På Instagram har det hänt en hel del senaste tiden och mer verkar vara på gång. Här följer en sammanfattning av de viktigaste händelserna från veckorna som gått.

Nytt från och med idag – 60 sekunders filmklipp

Från och med idag är det möjligt att publicera och visa 60 sekunders filmklipp på Instagram (tidigare max 15 sekunder). Längre filmklipp har tidigare endast varit möjligt för annonsörer men är i och med den nya uppdateringen möjligt för alla. Kul tycker jag och en spännande utveckling som skapar nya möjligheter för bland annat marknadsföring.

Kronologiskt flöde skrotas, eller?

I början på denna vecka snurrade det runt bilder på Instagram där man uppmanade följarna att ”aktivera aviseringar” för att ha möjlighet att fortsätta se uppdateringar från just de kontot. Bakgrunden till detta påstods vara att Instagram gått ut med en ny uppdatering som påstods börja gälla denna vecka. Det verkar dock inte stämma, Instagram demonterade ryktena senare under dagen men innan dess han bilderna få bred spridning. Ingen ny uppdatering gällande flödet på Instagram har eller kommer rullas ut denna vecka, men ett uppdaterat flöde däremot är det något de funderar på. Exakt hur algoritmerna kommer se ut och när detta beräknas ske är dock oklart i dagsläget.
Att aktivera aviseringar har därmed inget att göra med möjligheten att se bilderna i flödet, utan aktiveringen leder endast till att du får en avisering vid varje post från det kontot.

Möjligt att växla mellan användarkonton

Tidigare under 2016 gick Instagram ut med en uppdatering som innebär att det numera går att växla mellan användarkonton på Instagram, denna uppdatering möttes av många glada tillrop. En uppdatering som jag, och många med mig, väntat mycket länge på. Med ett knapptryck kan man nu växla mellan flera konton dvs man kan vara inloggad på flera konton samtidigt och enkelt manövrera mellan dem. Denna uppdatering var, när den kom, särskilt uppskattad av alla som jobbar med marknadsföring samt kommunikation på fler olika konton samtidigt.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply